#2017-07-12 03:57:16 

Kupująca

Użytkownik

Posty: 85

Skąd: Płock

Wiek: 18

Witajcie. Chciałabym prosić Was o radę, bo ja już nie wiem, co mam robić. Niedawno okazało się, że nie toleruję glutenu. Dla mnie to była straszna wiadomość, ponieważ do tej pory uwielbiałam chleb, makarony i wszystko, co mączne. Dopiero uczę się tej diety i jedzenia bez glutenu, ale jest to dla mnie trudne. Nie ukrywam, że nie wiem jak teraz będzie wyglądał mój codzienny jadłospis, ale jestem przerażona. Macie może jakieś rady?
#2017-07-12 04:45:01 

Czarno-Biała

Użytkownik

Posty: 87

Skąd: Wrocław

Wiek: 36

Po pierwsze zapewniam Cię, że to nie koniec świata. Sama jestem bezglutenowcem i radze sobie już kilka lat. Wcale nie jest tak źle, jak mogłoby się wydawać, kwestia przyzwyczajenia.
#2017-07-12 05:54:03 

Krzysztof

Użytkownik

Posty: 140

Skąd: Cieszyn

Wiek: 45

Koleżanka ma rację! Poza tym teraz jest dużo restauracji i produktów bez glutenu, więc nadal możesz jeść pysznie.
#2017-07-12 07:57:50 

Kupująca

Użytkownik

Posty: 85

Skąd: Płock

Wiek: 18

Właśnie słyszałam, że jest wiele produktów bez glutenu, ale nie wiem gdzie mogę je dostać. Chyba nie w zwykłych sklepach?
#2017-07-12 08:59:13 

Zmylona

Użytkownik

Posty: 81

Skąd: Ostrołęka

Wiek: 50

Najlepiej w sklepach z produktami ekologicznymi, jednak teraz są już prawie wszędzie. Ja mogę Ci polecić gdzie kupuję dobry makaron bezglutenowy, którym zajada się cała moja rodzina. W tym sklepie internetowym: http://www.owocowyswiat.pl/kategoria-bezglutenowe_ryzowe_gryczane_sojowe-61.html masz właśnie zdrowe produkty, bez glutenu. Możesz je jeść bez obawy o zdrowie.
#2017-07-12 09:28:45 

Czekistka

Użytkownik

Posty: 53

Skąd: Sopot

Wiek: 19

Wydaje mi się, że takie produkty bezglutenowe muszą być totalnie bez smaku.
#2017-07-12 09:57:49 

421ON124

Użytkownik

Posty: 83

Skąd: Bartoszyce

Wiek: 34

No co Ty! Oczywiście, że nie. Na przykład dostępny na http://www.owocowyswiat.pl/ makaron sojowy jest super do spaghetti czy innych dań. Wykorzystuję go na co dzień, bo jest pożywny, no i zdrowszy od tych dostępnych w sklepach.
#2017-07-12 10:52:17 

Przedskoczka

Użytkownik

Posty: 116

Skąd: Iława

Wiek: 34

Ja rozumiem Cię, co czujesz. Sama jak się dowiedziałam, że nie toleruję glutenu myślałam, że teraz moja dieta będzie bardzo uboga. Na szczęście takie sklepy ze zdrową żywnością oferują naprawdę fajne produkty, z których możesz gotować normalne pyszne dania.
#2017-07-12 11:20:38 

Kupująca

Użytkownik

Posty: 85

Skąd: Płock

Wiek: 18

Dzięki! Trochę mnie pocieszyliście, bo już bałam się, że nigdy nie będę mogła zjeść spaghetti.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015